На Рівненщині запустили інноваційну систему для виклику чергових лікарів

На Рівненщині запустили інноваційну систему для виклику чергових лікарів

Фото
Укрінформ
На Рівненщині в обласній лікарні вперше в Україні запустили інноваційну систему knopka для виклику чергових лікарів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська обласна рада.

«У КП «Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка» вперше в Україні запустили інноваційну систему knopka для виклику чергових лікарів», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для того, аби сповістити фахівців певного профілю, медичному персоналу відділення екстреної медичної допомоги достатньо натиснути кнопку і далі сповіщення вже отримує потрібний спеціаліст на телефон.

Керівник стартапу Іван Осадчий каже, що лікарю ніяких специфічних дій робити не потрібно. Він йде з телефоном у відділення екстреної медичної допомоги і, коли опиняється у зоні до 10 метрів від планшета, система автоматично фіксує, що лікар прибув.

Ця система дозволить миттєво викликати чергового спеціаліста до критичних пацієнтів. Якщо ж фахівець певний час не реагуватиме, сповіщення будуть надходити далі до завідувача чи керівництва лікарні.

«Це дуже класний сервіс, який дасть змогу в рази покращити надання екстреної медичної допомоги нашим пацієнтам. У нас є стандарти, через скільки часу мають бути оглянуті пацієнти різних груп (зелені, жовті й червоні) і тепер ми маємо гарантію, що точно будемо їх дотримуватися», - говорить директор закладу Віктор Ткач.

Читайте також: У військових індивідуальних аптечках замінили антибіотик

Як підкреслюється, перевага даної системи у тому, що достатньо мати лише телефон та планшет й за допомогою хмарного сховища і Bluetooth здійснювати обмін інформацією. Архітектор системи Валентин Завертанний зазначає, що так мінімізовується людський фактор, економиться час та стає більш автоматизованим сам процес виклику спеціаліста.

Зазначається, що система розроблялася саме під медичні заклади і лікарям подобається, як вона функціонує. Лише за перші 2 доби тестування було майже 100 викликів та не зафіксовано жодного порушення терміну прибуття чергового лікаря у відділення екстреної медичної допомоги. Зараз ще запускається функція «політравма» - коли виклик одночасно спрямовується команді з 5-ти лікарів, що теж підвищує якість надання медичної допомоги, адже реакція на термінові виклики до складних пацієнтів зростає в рази і відтак – поміч надається значно швидше.

Читайте також: Після контакту з хворим на кір невакцинованим радять зробити щеплення протягом 72 годин

У найближчих планах закладу запустити таку «кнопку» біля кожного ліжка пацієнта.

Як повідомляв Укрінформ, у Рівному учасники благодійного велопробігу, ініційованого медиками, зібрали 300 тисяч гривень для військових.

Фото: Ігоря Гончарова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-