Львівські хірурги прооперували чотирирічну дівчинку з рідкісною вадою кишківника

Львівські хірурги прооперували чотирирічну дівчинку з рідкісною вадою кишківника

Фото
Укрінформ
Львівські лікарі врятували 4-річну дівчинку з хворобою Гіршпрунга – це складна вада шлунково-кишкового тракту, через яку 7 см кишківника дитини не мали нервових закінчень.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«У Вероніки хвороба Гіршпрунга уразила 7 см кишківника. Єдиний метод лікування цієї вади - це хірургічне видалення ділянки, що не функціонує та призводить до кишкової непрохідності. Хірурги дитячої лікарні Святого Миколая провели чотирирічній дівчинці малоінвазивне оперативне втручання. Воно - безпечніше та швидке», - йдеться у повідомленні.

У медзакладі зазначили, що проблеми зі шлунково-кишковим трактом в чотирирічної Вероніки з'явилися від самого її народження. Ще в грудному віці батьки зрозуміли, що з донечкою не все гаразд. Немовля блювало сумішшю, а з рота йшов неприємний запах. Коли ж дівчинка підросла та почала їсти звичайну їжу, ці симптоми начебто зникли і дитинка здавалася здоровою. Але згодом ознаки хвороби повернулися та посилилися. Вероніка постійно страждала від здуття живота, болю у лівому підребер’ї та сильних закрепів. Батьки довго шукали причину недуги, зверталися до різних лікарів та навіть лікувалися за кордоном. Однак встановити діагноз довго не вдавалося.

Після повернення до України сім’я Вероніки звернулася по допомогу до спеціалістів дитячої лікарні Святого Миколая, де лікарі запідозрили, що в дівчинки може бути складна вроджена вада кишківника. Тож провели дитині біопсію та виявили хворобу Гіршпрунга, за якої частина кишківника не має нервових закінчень, а відтак не може виконувати свою функцію. Фактично це хронічна кишкова непрохідність. Така вада трапляється в 1 з 5 000 дітей. Найчастіше - у хлопчиків. За словами медиків, важливо діагностувати та прооперувати патологію ще в дитинстві, адже з віком ця недуга може призвести до тяжких ускладнень і навіть смерті.

Читайте також: У Чернівцях провели дві операції, під час яких пацієнти були при свідомості

«Замість шести годин лікарі оперували лише три. Лише через 5-мм прокол хірурги видалили уражену частину кишківника та з’єднали здорові фрагменти. Вже за кілька днів кишківник прижився та повністю відновив свою функцію. Тепер Вероніка почувається добре та вже повернулася додому – здоровою», - додали у лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, хірурги дитячої лікарні Святого Миколая у Львові прооперували дев'ятирічну дитину, яка не могла дихати через патологічне звуження трахеї.

Фото: Перше медоб'єднання Львова, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-