Учені виявили новий загадковий симптом тривалого COVID-19

Учені виявили новий загадковий симптом тривалого COVID-19

Укрінформ
Науковці з Університету Лідса (Велика Британія) виявили у людини новий симптом тривалого COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Independent.

Дослідження детально описали новий симптом тривалого захворювання COVID-19 після того, як 33-річний чоловік пройшов обстеження у клініці.

Пацієнт заявив, що коли він стояв, то його ноги поступово відчувалися важчими і, що він відчував поколювання, свербіж, а також потемніння шкіри. За його словами, іноді на ногах з’являється висип, але загадкові симптоми зникають, коли він лягає.

Цей розлад відомий як акроціаноз.

Акроціаноз — це стійке синє або ціанотичне забарвлення периферичних ділянок тіла людини. Зазвичай це відбувається на руках і ногах, але також може з’явитися на носі та вухах.

«Це був вражаючий випадок акроціанозу у пацієнта, який не відчував його до інфікування COVID-19. Пацієнти, які відчувають це, можуть не знати, що це може бути симптомом тривалого COVID-19 і дисавтономії, і можуть відчувати стурбованість тим, що вони бачать. Так само лікарі можуть не знати про зв’язок між акроціанозом і тривалим COVID-19», — сказав співавтор дослідження й доктор Манодж Сіван.

Читайте також: На території України циркулює 14 штамів коронавірусу — МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, на території України циркулює 14 штамів коронавірусу, секвенування на мутації буде продовжено під час епідсезону 2023/2024.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-