На території України циркулює 14 штамів коронавірусу — МОЗ

На території України циркулює 14 штамів коронавірусу — МОЗ

Укрінформ
На території України циркулює 14 штамів коронавірусу, секвенування на мутації буде продовжено під час епідсезону 2023/2024.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

"Наразі на території України циркулює близько 14 різних штамів вірусу. Секвенування дозволяє відстежувати наявні штами та характер мутацій, які виникають — для вживання оперативних заходів у разі збільшення випадків захворюваності восени і взимку", - йдеться у повідомленні.

Заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін зазначив, що продовження секвенування є важливим компонентом епіднагляду, враховуючи, що підхід до нагляду та нових випадків цього сезону буде спрощено. Зокрема, нові випадки захворювання лікарі реєструватимуть аналогічно до грипу та інших гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Читайте також: В Україні успішно впоралися з пандемією коронавірусу - інфекціоністка

За його словами, в кожній області спеціалісти центрів контролю та профілактики хвороб продовжать відбирати зразки, лабораторно досліджувати штами та вивчати мутації, які виникають.

"Рекомендована вакцинація залишається безоплатною у сімейного лікаря та пунктах щеплень. Людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання; старшим за 60 років; які перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби, необхідно подбати про імунний захист та зробити щеплення", - додав Кузін.

Читайте також: МОЗ розпочав загальнонаціональну кампанію з вакцинації проти кору

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня 2023 року скасований карантин, який був встановлений з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-