Понад 200 медиків в Україні пройшли тренінги про допомогу постраждалим від насильства - ВООЗ

Понад 200 медиків в Україні пройшли тренінги про допомогу постраждалим від насильства - ВООЗ

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я у співпраці з МОЗ України провела тренінги з надання послуг постраждалим від гендерно зумовленого насильства для понад 200 медичних працівників із 8 областей.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

Він наголосив, що жодного толерування актів гендерно зумовленого насильства в Україні та в усьому світі бути не може. Сексуальне та інше гендерно зумовлене насильство дуже впливає на здоров'я постраждалих, спричиняючи проблеми, пов'язані з фізичним, психічним, сексуальним і репродуктивним здоров'ям.

"ВООЗ і партнерські організації, такі як Фонд народонаселення ООН (UNFPA), фокусують увагу на правах постраждалих і їхній потребі у доступі до своєчасної медичної допомоги. Така допомога, зазвичай, передбачає екстрену контрацепцію, вакцинацію від правця та гепатиту В, профілактику ІПСШ (інфекцій, що передаються статевим шляхом, – ред.), постконтактну профілактику ВІЛ-інфекції та підтримку психічного здоров'я. У співпраці з МОЗ України Всесвітня організація охорони здоров’я провела тренінги з надання послуг постраждалим від гендерно зумовленого насильства для понад 200 медичних працівників із 8 областей, які набули відповідних знань та навичок, включаючи медичну допомогу, навички спілкування з постраждалими та їхнє скерування для отримання послуг, доступних для таких осіб поза межами сектора охорони здоров'я”, - розповів Хабіхт.

Читайте також: Як отримати правову допомогу від держави постраждалим від сексуального насильства

Він зазначив, що заплановано більше заходів із розбудови цього потенціалу.

Як повідомляв Укрінформ, близько 30 тисяч українських лікарів первинної медицини пройшли навчання за курсом Всесвітньої організації охорони здоров'я з психологічної підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-