США й Британія ввели санкції проти російських алюмінію, міді й нікелю

США й Британія ввели санкції проти російських алюмінію, міді й нікелю

Укрінформ
Міністерство фінансів США в координації зі Сполученим Королівством ввели нові обмеження проти експорту Росією алюмінію, міді та нікелю.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Мінфіну США, оприлюдненому в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Ці нові кроки забороняють імпорт алюмінію, міді та нікелю російського походження в Сполучені Штати, а також обмежують використання алюмінію, міді та нікелю російського походження на світових біржах металів і в позабіржовій торгівлі деривативами»,- зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що нові санкції вводяться в контексті заяви лідерів G7 щодо скорочення доходів Росії від продажу металів.

«Наші нові заборони щодо продажу ключових металів, які узгоджені з нашими партнерами зі Сполученого Королівства, націлені на зменшення можливих доходів РФ, які вона продовжує використовувати у своїй жорстокій війні проти України», - заявила у цьому зв’язку міністр фінансів США Джанет Єллен.

Читайте також: Частка російського алюмінію на складах Британії зросла до 90%

У Мінфіні США повідомили, що в результаті нових санкцій світові біржі металів, такі як Лондонська біржа металів (LME) й Чиказька товарна біржа (CME), не зможуть приймати новий алюміній, мідь і нікель, вироблені в Росії.

Як повідомлялося, біржі металів відіграють ключову роль у сприянні торгівлі промисловими металами по всьому світу.

Фото: CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-