Попри масовані ворожі атаки українська енергосистема продовжує стабільно працювати - Галущенко

Попри масовані ворожі атаки українська енергосистема продовжує стабільно працювати - Галущенко

Укрінформ
Росіяни хочуть занурити Україну в блекаут, але енергетики роблять усе, аби цього не допустити.

Про це зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ з посиланням на Міненерго.

«Росіяни завдають масштабних атак на енергосистему. Обстріли 22 березня стали найбільшими за весь період великої агресії. Їх вплив дуже суттєвий. Але ключове: енергосистема працює стабільно. Тобто на сьогодні досягти тотального блекауту ворог не зміг», - підкреслив Геращенко.

За словами міністра, найскладнішою наразі є ситуація з електропостачанням у Харкові та Харківській області. Застосовуються графіки відключень.

«На жаль, терористи мають можливість у зв’язку з близькістю до кордону застосовувати різні види зброї у великій кількості, і це має вплив на енергосистему Харківщини», - пояснив він.

Галущенко наголосив, що стабільність роботи енергосистеми вдається підтримувати завдяки щоденній праці енергетиків, силам ППО та втіленню низки технічних та управлінських рішень.

Читайте також: Державний трейдер вдвічі збільшив імпорт електрики для підтримки енергосистеми України

Як повідомляв Укрінформ, 11 квітня російський агресор вкотре завдав щонайменше 10 ракетних ударів по критичній інфраструктурі Харкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-