На Київщині з початку року зареєструвались 3,5 тисячі підприємств

На Київщині з початку року зареєструвались 3,5 тисячі підприємств

Укрінформ
У Київській області кількість зареєстрованих суб’єктів підприємницької діяльності зросла на 3,5 тисячі.

Про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

За підсумками першого кварталу 2024 року у Київській області налічується більш як 200 тис. суб’єктів господарювання. Прослідковується тенденція до зростання сплачених ними податків. За січень-березень цього року платники податків забезпечили збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів на 34%.

За словами директора департаменту економіки Київської ОДА Наталії Погребної, підтримка діяльності економічного фронту Київщини залишається одним з ключових пріоритетів в роботі Київської обласної державної адміністрації.

“Робота вітчизняного бізнесу під час війни є особливо важливим джерелом наповнення бюджетів усіх рівнів та створення робочих місць”, - зауважила вона.

Підтримка бізнесу надається у різних формах, зокрема за рахунок урядових програм. Так, Київська область залишається у першій п’ятірці лідерів з реалізації програми “Доступні кредити 5-7-9%”. З початку її дії підписано кредитні договори на загальну суму 19,8 млрд грн.

Читайте також: Цьогоріч на підтримку бізнесу Харківщини направлять ₴1,5 мільярда - Мінекономіки

Продовжується реалізація заходу щодо додаткового відшкодування частини відсотків за інвестиційними кредитами суб’єктів мікро-, малого та середнього підприємництва Київської області за рахунок обласного бюджету спільно з Фондом розвитку підприємництва. З початку 2024 року прийнято позитивні рішення щодо надання додаткового відшкодування 156 суб’єктам господарювання на суму 4 млн гривень.

Як повідомляв Укрінформ, Київська ОДА частково відшкодує місцевому бізнесу витрати на оцінку збитків від війни.

Фото: koda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-