Цьогоріч на підтримку бізнесу Харківщини направлять ₴1,5 мільярда - Мінекономіки

Цьогоріч на підтримку бізнесу Харківщини направлять ₴1,5 мільярда - Мінекономіки

Укрінформ
У межах програм підтримки бізнесу у 2024 році для підприємців Харківщини передбачено 1,5 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це під час робочої поїздки на Харківщину повідомила перший віцепрем'єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

“В рамках цих півтора мільярда гривень, бізнес Харківщини може скористатися всіма інструментами в рамках політики “Зроблено в Україні”. Це і гранти на переробку, мікрогранти, доступні кредити, іпотечна програма, компенсації аграріям за вітчизняну сільгосптехніку та інші програми. Нам вкрай важливо підтримувати прифронтові регіони, такі як Харківщина. З часу вторгнення в області постраждали понад 60 тисяч об’єктів”, - зазначила Свириденко.

Крім того, з огляду на регулярні обстріли області та проблеми з електроенергією уряд працює над низкою рішень.

Читайте також: Зеленський зустрівся з підприємцями Харківщини - «готові говорити про найболючіше»

Зокрема, розглядається можливість збільшення розміру мікрогрантів для бізнесу Харківщини із 250 тисяч гривень до 500 тисяч гривень. А також над розширенням програми мікрогрантів для самозайнятих осіб до 100 тисяч гривень. Крім того, опрацьовується потенційне впровадження програми компенсацій для малого, середньо та великого бізнесу Харківщини за збереження або створення робочих місць упродовж піврічного терміну.

Міністерствам і відомствам доручено опрацювати можливість надання мікро-, малим та середні підприємства в м.Харкові портфельних гарантій, а також встановлення пільгових тарифів на залізничні вантажні перевезення зі станцій на прифронтових територіях. Деталі про всі ці ініціативи буде повідомлено додатково у міру ухвалення рішень.

Читайте також: Харкову можуть дати більше світла: в Укренерго дали прогноз

“Через відсутність електроенергії та регулярні обстріли бізнес Харківщини працює у надскладних умовах, закуповують тонни пального на добу, аби працювати бодай завдяки генераторам. Тому працюємо над рішеннями, які допомогли б підтримати підприємців. Тож закликаю український бізнес і громадян підтримати харківських підприємців генераторами, пальним і замовленнями на їх товари. У цей складний час нам важливо бути як ніколи об’єднаними”, - додала Свириденко.

Як повідомлялось, загалом на підтримку українського бізнесу у 2024 році держава заклала рекордні 45 млрд грн. За прогнозами, із цьогорічного зростання ВВП у 4,6%, вклад цих програм буде на рівні 1%.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-