На Харківщині та Криворіжжі обмежили енергопостачання промисловості

На Харківщині та Криворіжжі обмежили енергопостачання промисловості

Укрінформ
У Харківській області та на Криворіжжі 10 квітня діють обмеження енергопостачання промисловості, у Миколаївській та Херсонській областях станом на 11:30 - аварійні відключення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Станом на ранок діють ліміти споживання для промислових споживачів на Криворіжжі та Харківщині. Крім того, в м. Харків обмежено роботу електротранспорту", - йдеться у повідомленні.

Крім того, станом на 11:30 на Херсонщині та Миколаївщині через пошкодження в мережах обленерго аварійно знеструмлені споживачі.

Повідомляється. що 9 квітня через активну роботу електростанцій на ВДЕ в енергосистемі в денні години фіксувався надлишок електроенергії. На запит Укренерго польський оператор енергосистеми PSE, з 10:00 до 16:00 надавав аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 1071 МВт-год. Обмежувалася також робота об’єктів ВДЕ - до 2 116 МВт в окремі години.

Читайте також: У Миколаєві масштабне аварійне відключення електроенергії

Імпорт електроенергії 9 квітня запланований у вечірні години з Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови загальним обсягом 1 294 МВт-год. Експорт запланований у денні години до Словаччини, Польщі, Румунії, Молдови загальним обсягом 574 МВТ-год.

Як повідомлялося, внаслідок російської атаки у ніч на 10 квітня пошкоджене обладнання на одній із підстанцій НЕК "Укренерго".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-