Суд не дозволив пов’язаним із Суркісами компаніям стягнути з ПриватБанку $350 мільйонів

Суд не дозволив пов’язаним із Суркісами компаніям стягнути з ПриватБанку $350 мільйонів

Укрінформ
Верховний суд не дозволив компаніям, пов’язаним з родиною Суркісів, стягнути з ПриватБанку 350 млн дол.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба банку.

"Верховний суд задовольнив касаційні скарги Кабміну та ПриватБанку у справі №757/7499/17 за позовом шести компаній-нерезидентів, наближених до родини Суркісів, до державного ПриватБанку, Мінфіну та Уряду та скасував ухвалу про забезпечення позову, в ході примусового виконання якої компанії-нерезиденти намагалися стягнути з ПриватБанку майже 350 млн доларів США", - йдеться в повідомленні.

Справа «компаній Суркісів» розглядалася судами з 2017 року, з 2020-го – у Верховному суді. Вперше в історії України йшлося про стягнення коштів на підставі ухвали суду про забезпечення позову.

Читайте також: ЄБРР надає ПриватБанку ліміт торговельного фінансування $25 мільйонів

Як повідомлялось, 18 грудня 2016 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення про входження держави в капітал ПриватБанку. У межах націоналізації банку його зобов'язання перед пов'язаними особами підлягали процедурі bail-in і були обміняні на акції додаткової емісії банку. Окружний адміністративний суд Києва 17 травня 2017 року визнав незаконним і скасував рішення комісії НБУ про визнання пов'язаними з ПриватБанком особами сім'ю Суркісів, а також скасував накази тимчасового адміністратора ПриватБанку, які стосувалися рахунків фізосіб. Суркіси, а також пов'язані з ними особи подали 42 позови проти Національного банку України.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-