Укренерго застосувало обмеження на споживання електроенергії у п’яти областях

Укренерго застосувало обмеження на споживання електроенергії у п’яти областях

Укрінформ
НЕК «Укренерго» застосувало обмеження на споживання електроенергії у п’яти областях України до 22.00 5 квітня; обсяг обмежень буде меншим, ніж учора.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба компанії у Фейсбуці.

«Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений сьогодні застосувати тимчасові заходи обмеження споживання з 18:45 до 22:00 в Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській областях», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що обсяг обмежень буде меншим, ніж 4 квітня. Обленерго в регіонах розподілятимуть наявний обсяг електроенергії рівномірно між чергами споживачів. Отже, перерви в енергопостачанні будуть менш тривалими.

Причина застосування обмежень залишається та сама - відсутність достатнього обсягу генеруючих потужностей в системі для покриття споживання в окремих регіонах країни. Це є наслідком останніх масованих російських атак на українські електростанції.

Читайте також: На Харківщині запровадили аварійні відключення електрики: без світла - пів мільйона абонентів

Продовжують діяти обмеження енергопостачання на Харківщині та для промислових споживачів в Кривому Розі, нагадали в Укренерго.

Як повідомляв Укрінформ, у Міненерго заявили, що наразі не планується запровадження графіків відключень електроенергії по всій Україні. Енергетики цілодобово працюють над відновленням об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-