Гетманцев погрожує забороною на продаж тютюнових виробів у кіосках

Гетманцев погрожує забороною на продаж тютюнових виробів у кіосках

Укрінформ
Власників кіосків попереджають про можливість заборони на продаж тютюну через невикористання РРО до всіх без винятку продажів.

Про це в Телеграмі повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Укрінформ.

«Хочу звернутися до власників ліцензованих кіосків з продажу тютюну. У нас з вами є декілька варіантів розвитку подій, якщо ви раптом не схаменетеся самі і не почнете тотально застосовувати РРО до всіх без винятку продажів, припинивши красти в армії», - написав Гетманцев.

За словами депутата, несумлінних продавців чекають раптові фактичні перевірки - «насправді раптові, а не за попереднім повідомленням від ваших «друзів» у податковій».

Гетманцев зауважив, що такі заходи вже проводяться і мають «неприємні нюанси» для підприємців.

Читайте також: Уряд підтримав поступове наближення акцизів до мінімального рівня в ЄС

Також профільний комітет розглядає можливість доповнити перелік підстав для анулювання ліцензій фактом невидачі чека. Депутат заявив, що такий законопроєкт вже перебуває на розгляді і згодом буде ухвалений.

«Заборона продавати тютюн у кіосках. Цього ще нема, але точно буде, якщо не схаменетеся», - застеріг Гетманцев.

Як повідомлялося, з 2018 року в Україні працює план підвищення акцизу на тютюнові вироби на 20% щороку. Наразі виникла необхідність переглянути графік підвищення акцизу і його ставки, з метою поступового, до 2028 року, досягнення мінімального рівня, встановленого Директивою ЄС.

Поетапне підвищення тютюнового акцизу дозволить забезпечити додаткові надходження до держбюджету, зокрема, у 2025 році - 612 млн грн, у 2026 році - 5001 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-