Укренерго запланувало на сьогодні рекордний імпорт електроенергії

Укренерго запланувало на сьогодні рекордний імпорт електроенергії

Укрінформ
Укренерго запланувало на 26 березня рекордний з початку року обсяг імпорту електроенергії.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Імпорт протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 18 649 МВТ/год., з максимальною потужністю в окремі години до 1 537 МВт. Експорт - не заплановано», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що енергосистема України працює стабільно, дефіцит не прогнозується. Енергетики цілодобово працюють над ліквідацією наслідків ракетних та дронових атак росіян. На всіх постраждалих об’єктах триває розбір завалів. Там, де є дозвіл ДСНС, проводяться аварійно-відновлювальні роботи.

На Одещині фахівці «Укренерго» відновили частину обладнання на одній з постраждалих підстанцій. Завдяки цьому вдалось підвищити спроможність високовольтних мереж передавати електроенергію та зменшити періоди обмеження споживання. Зараз в місті відновлює роботу близько 50% електротранспорту, для побутових споживачів діють графіки погодинних відключень.

Читайте також: Через атаку 22 березня ДТЕК втратив 50% генеруючих потужностей - гендиректор Yasno

На Хмельниччини та в Кривому Розі обмеження споживання наразі немає. Але при збільшенні споживання енергетики будуть вимушені застосовувати графіки відключень.

«Найважчою залишається ситуація на Харківщині. Енергетики працюють над поетапним заживленням споживачів за резервними схемами», - повідомили в Укренерго.

Читайте також: В Одесі застосовують екстрені відключення електроенергії - ДТЕК

Як повідомлялося, через погіршення погодних умов в Одеській і Миколаївській областях знеструмлено близько 70 населених пунктів, а відновлено електропостачання за минулу добу понад 10,5 тисячі споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-