Українські підприємці зможуть оформлювати посилки за кордон на сайті Укрпошти безплатно

Українські підприємці зможуть оформлювати посилки за кордон на сайті Укрпошти безплатно

Укрінформ
Після набрання чинності норми про збільшення неоподаткованого ліміту на посилки за кордон до 1 тис. євро юрособи та ФОПи зможуть оформлювати такі відправлення на сайті Укрпошти безкоштовно.

Про це в Телеграмі повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський, передає Укрінформ.

«Раніше для ФОПів та юросіб було як: якщо вартість товару + доставка разом складають понад 150 €, привіт, бюрократія та морока – оформлення лише через подання вантажної митної декларації, в окремій митній системі, до якої без брокера – ні доступу, ні розуміння, як це зробити вірно. Та й, більше того, оформлення однієї такої декларації, в середньому, коштувало 1 500 - 2 500 гривень», - йдеться в повідомленні.

Минулого тижня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №9456, який серед іншого врегулював питання підняття порогу вартості товарів, які пересилаються ФОП та підприємствами за межі України, до 1 тис. євро. Дані зміни стануть в пригоді тим вітчизняним виробникам, які торгують за кордон через власний сайт чи маркетплейс типу Etsy, Amazon, eBay чи Shopify.

Читайте також: Укрпошта з 1 березня розширює проєкт безкоштовної доставки ліків

«Як тільки Кабмін оновить постанови (2-3 місяці), всі юридичні особи зможуть абсолютно офіційно оформити посилки за 1-2 хвилини на сайті Укрпошта. Без будь-яких зайвих формальностей, самостійно, без брокера та абсолютно безкоштовно», - наголосив Смілянський.

Як повідомляв Укріенформ, АТ «Укрпошта» здійснює доставку відправлень у 660 тис. відділень у 192 країнах.

Також повідомлялося, що доходи АТ «Укрпошта» за підсумками 2023 року становили 11,9 млрд грн, що на 19% більше показника 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-