Шмигаль: Після масованої атаки РФ потреби у відключеннях світла по всій Україні немає

Шмигаль: Після масованої атаки РФ потреби у відключеннях світла по всій Україні немає

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевняє, що після масованого ракетного удару Росії загалом ситуація в українській енергетиці контрольована, потреби у відключеннях по всій країні немає.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у Телеграмі.

За словами Шмигаля, ворог цього ранку здійснив масований ракетний удар по енергетичній та цивільній інфраструктурі, атакував низку регіонів із застосуванням різних типів ракет і дронів. Внаслідок обстрілу спостерігаються проблеми з електропостачанням у деяких областях.

Загалом ситуація в енергетиці контрольована, потреби у відключеннях по всій країні немає, підкреслив очільник уряду і додав, що рятувальники й енергетики вже працюють, аби оперативно повернути світло.

"Також внаслідок терористичної атаки РФ пошкоджена цивільна інфраструктура. Є поранені й загиблі. Глибокі співчуття", - зазначив Шмигаль.

Він наголосив, що Україна потребує більше зброї та більше систем ППО для захисту людей, а Росія потребує більше санкцій та більшої ізоляції.

Читайте також: Укренерго попереджає про ймовірні обмеження електропостачання у низці областей

"Війна має стати непідйомним тягарем для агресора", - підкреслив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України знищили 55 російських дронів типу Shahed і 37 ракет.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, через ракетну атаку є пошкодження ряду об'єктів енергетики. Запорізька АЕС втратила одну лінію живлення.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-