Торік ЄІБ збільшив фінансування проєктів в Україні у вісім разів

Торік ЄІБ збільшив фінансування проєктів в Україні у вісім разів

Укрінформ
У 2023 році Європейський інвестиційний банк збільшив фінансування проєктів в Україні у вісім разів порівняно з інвестиціями у попередньому році - до 262 млн євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінфіну за підсумками зустрічі Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та міністра фінансів Сергія Марченка із новопризначеною головою Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Надею Кальвіно.

Під час зустрічі сторони домовилися продовжити роботу над ефективним впровадженням поточних і потенційних проєктів та залученням нових інвестицій Банку в Україну.

"У 2023 році ЄІБ спрямував на проєкти в Україні 262 млн євро, що майже у 8 разів перевищує обсяг інвестиційної складової за 2022 рік. Основними напрямами фінансування були забезпечення відновлення пошкодженої критичної енергетичної інфраструктури - 133 млн євро", - йдеться у повідомленні.

У Мінфіні заявляють, що 2023 рік був найуспішнішим у розрізі залучення кредитних коштів ЄІБ для реалізації інвестиційних проєктів за останні 5 років. До прикладу, у 2019 році залучення кредитних коштів ЄІБ становило 139,7 млн євро, у 2020 році - 104,29 млн євро, у 2021 році - 163,54 млн євро, а у 2022 році - 4,6 млн євро для реалізації інвестиційних проєктів.

Читайте також: Впровадження реформ і гнучкість: у ЄІБ прокоментували стан економіки України

Як нагадали у міністерстві, ініціативи ЄІБ у державному секторі нині налічують 25 проєктів загальним обсягом 5,2 млрд євро. З них на стадії реалізації - 23 проєкти загальним обсягом 4,81 млрд євро.

Як повідомлялось, 19 березня під час робочого візиту до Люксембургу Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та міністр фінансів Сергій Марченко зустрілись із новопризначеною головою Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Надею Кальвіно.

Шмигаль заявив, що Європейський інвестиційний банк розглядає можливість виділення приблизно 100 млн євро на підтримку гідроенергетики України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-