В Україні збільшуватимуть локалізацію власного виробництва, зокрема в оборонній галузі - Свириденко

В Україні збільшуватимуть локалізацію власного виробництва, зокрема в оборонній галузі - Свириденко

Укрінформ
Збільшення локалізації виробництва оборонної продукції стане рушієм зростання української економіки і цього можливо досягти у короткий термін.

На цьому наголосила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі з віце-президентом Інституту миру США Вільямом Тейлором, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

«Україна має декілька важливих задач для стимулювання розвитку економіки. По-перше, покриття дефіциту бюджету, по-друге, залучення інвестицій в український бізнес. Цього балансу можна досягти за рахунок локалізації усього виробництва в Україні. Водночас уряд сфокусований на локалізації виробництва оборонної промисловості. Нещодавно ми вже приступили до виробництва важких машин для розмінування і продовжимо виробляти все, чого потребує наша армія», - зазначила Свириденко.

Вона зауважила, що для підсилення процесу локалізації уряд впроваджує національну програму «Зроблено в Україні», яка направлена на підтримку українського виробника.

Читайте також: Україна отримає від ЄС 6 мільярдів євро перехідного фінансування - Мінфін

Свириденко наголосила, що збільшуючи об’єми локального виробництва уряд орієнтуєьтся не лише на внутрішнє споживання, але і на диверсифікацію експорту, тож пряме фінансування та гарантії підтримки експорту забезпечать Україні економічний розвиток у короткий строк.

Перший віцепрем’єр підкреслила, що Україні потрібна експертна підтримка та координація американських колег в урядових ініціативах, зокрема, у проєктах з підтримки малого і середнього підприємництва, міжнародної допомоги тощо.

У зустрічі взяли участь заступники міністра економіки України Олексій Соболев, Ігор Безкаравайний та Ігор Фоменко, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, представник МЗС, від делегації США – представники Інституту миру США.

Як повідомлялося, 9 лютого 2024 р. Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про створення Промислово-оборонного комітету, який очолюватиме Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Завдання Комітету – вивести український ОПК на новий рівень, сформувати унікальну систему підтримки виробників, дати більше стимулів, збільшити рівень взаємодії з міжнародними компаніями в цій галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-