Торік з боржників стягнули ₴25 мільярдів - Опендатабот

Торік з боржників стягнули ₴25 мільярдів - Опендатабот

Укрінформ
За 2023 рік виконавчі служби стягнули з боржників понад 25 млрд грн, що є рекордною сумою за останні 5 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Опендатабот.

"Понад 25 млрд грн було стягнуто виконавчими службами за 2023 рік — рекорд за останні 5 років. Водночас це лише 6% від загальної суми, яку повинні були стягнути з боржників. Загалом, лише 6 копійок з кожної гривні боргу стягується в Україні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що майже 2 млн виконавчих документів було виконано Державною виконавчою службою та приватними виконавцями у 2023 році. Загальна сума, яку стягнули з боржників торік, сягнула 25,21 млрд грн. За рік сума стягнень зросла у 2,5 раза. Загалом, це найбільша сума за останні 5 років.

Наразі майже 60% від загальної кількості виконавчих проваджень реалізуються — це доволі високий показник.

«Судове стягнення боргів значно покращилось завдяки появі інституту приватних виконавців та автоматичному блокуванню рахунків. Проте ситуація ускладнюється стрімким зростанням кількості боржників через війну та недостатнім інформуванням по штрафах за порушення ПДР, які наразі становлять майже 20% від усіх боргів в країні», - зазначає керівник Опендатаботу Олексій Іванкін.

Читайте також: Частка проблемних кредитів зросла до 44% і досягнула майже ₴360 мільярдів

Як повідомлялось, загальна сума стягнутого у 2022 році боргу становила 10,2 млрд грн. Було стягнуто 5 копійок з кожної гривні боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-