У Державній авіаційній службі запрацюють інспектори з безпеки

У Державній авіаційній службі запрацюють інспектори з безпеки

Укрінформ
Уряд затвердив Положення про державного інспектора з безпеки авіації.

Про це в Телеграмі повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Затверджено, відповідно до абзацу третього частини першої статті 16 Повітряного кодексу України, Положення про державного інспектора з безпеки авіації. Положення визначає статус державного інспектора з безпеки авіації, регламентує його функції та повноваження...» - йдеться в повідомленні.

Зокрема, встановлено, що державний інспектор є службовою особою Державіаслужби, уповноваженою на здійснення державного нагляду і контролю за дотриманням субʼєктами авіаційної діяльності вимог законодавства в галузі цивільної авіації.

Читайте також: Україна починає переговори зі США та Європою щодо відновлення авіасполучення - Кубраков

Крім того, державний інспектор здійснюватиме контроль за станом обʼєктів авіаційної діяльності у процесі провадження такої діяльності, використання повітряного простору України, а також виконуватиме інші функції і завдання, покладені на Державіаслужбу.

Як повідомлялося, відновлення польотів цивільної авіації над Україною можливе лише після зниження ризиків до прийнятного за міжнародними стандартами рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-