За рік обсяг коштів фізосіб у банках зріс на 14% - НАБУ

За рік обсяг коштів фізосіб у банках зріс на 14% - НАБУ

Укрінформ
З лютого 2023 року по лютий 2024-го обсяг коштів фізичних осіб у банках зріс на 14% виключно за рахунок гривневих коштів.

Про це в Укрінформі сказав в.о. виконавчого директора НАБУ Дмитро Глінський під час пресконференції «Чи довіряють українці банкам та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб під час війни?».

"За останні 12 місяців, якщо брати лютий до лютого, то обсяг коштів фізичних осіб у банках зріс на 14% - на 133 млрд грн. Це зростання відбулося виключно за рахунок гривневих коштів. За цей же період залишки у валюті скоротились на 1%", - сказав Глінський.

Дмитро Глінський
Дмитро Глінський

Він також зазначив, що порівняно з січнем у лютому зменшилось сальдо купівлі готівкової валюти.

Читайте також: Із початку року банки видали ₴15,7 мільярда доступних кредитів

"Статистика підтверджує те, що люди в цілому мають довіру до фінансової системи, і ті ставки, які банки пропонують по гривневих строкових вкладах, вони дійсно є привабливі", - сказав Глінський та додав, що хоч і повільними темпами, але частка строкових депозитів зростає.

Як повідомлялось, станом на 1 лютого 2024 року загальна сума вкладів фізичних осіб (у т.ч. фізичних осіб-підприємців) у банках України становила 1 195,0 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-