Польські фермери планують тимчасово розблокувати пункт пропуску «Краківець»

Польські фермери планують тимчасово розблокувати пункт пропуску «Краківець»

Укрінформ
Польські фермери, які блокують рух вантажівок до пунктів пропуску на кордоні з Україною, можуть тимчасово розблокувати ПП "Краківець" до 13 березня.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні вночі від польської сторони ми отримали інформацію, що польські фермери начебто вирішили припинити тимчасове блокування руху у напрямку пункту пропуску "Краківець", і ... це може тривати до 13 числа (березня - ред.)", - сказав Демченко.

Читайте також: Українські водії в Польщі проявляють надзвичайну витримку і виваженість - генконсул

Він поінформував, що станом на ранок 9 березня в чергах на кордоні з Польщею перебуває 2300 вантажівок на всіх напрямках, найбільше - навпроти ПП "Краківець" та "Ягодин".

"Найскладніша ситуація у напрямку пунктів пропуску "Ягодин" та "Шегині". Фактично, там польські фермери не пропускають вантажівки, які їдуть у бік Польщі, - нульові показники, до прикладу, за минулий день. На виїзд із Польщі в бік України у напрямку "Ягодина" перетнуло десь близько 70 вантажних засобів, і у напрямку пункту пропуску "Шегині" - близько 20", - сказав речник ДПСУ.

Він додав, що легкові автомобілі, автобуси перетинають кордон безперешкодно в обох напрямках.

За словами Демченка, ДПСУ фіксує прибуття в українські пункти пропуску гуманітарних та інших вантажів для України, але важко достеменно говорити про те, чи їх безперешкодно пропускають блокувальники.

Читайте також: Збереження без змін вільної торгівлі з Україною шкодить ЄС і Києву - Туск

Як повідомлялося, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту фермерів на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу.

За цей час сталося п'ять випадків висипання українських агрокультур з вантажних вагонів на колії чи з вантажівок на дороги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-