Український ОПК набирає обертів щомісяця - Данілов

Український ОПК набирає обертів щомісяця - Данілов

Укрінформ
Щомісяця на території України збільшуються виробничі потужності з виготовлення зброї.

Як передає Укрінформ, про це розповів в ефірі Українського радіо секретар РНБО України Олексій Данілов, коментуючи ситуацію із нестачею боєприпасів в ЗСУ.

«Жодна країна не залишить нас сам на сам із РФ у цій війні. Всі питання будуть вирішуватися і вже вирішуються частково за рахунок того, що наш оборонно-промисловий комплекс набирає обертів. Додаткові потужності у виробництві, які фактично щомісяця ми маємо саме на території нашої країни, - це робота, яку ніхто не бачить, тому що вона є дуже специфічною. Проте зроблена величезна робота для того, щоб ми на сьогоднішній день мали ті спроможності, які найближчим часом будуть нам допомагати на фронті», - наголосив Данілов.

Щодо перспектив щодо отримання Україною ракет Taurus та ATACMS він зазначив, що питання обов'язково буде зрушене. «Я можу навести приклад: перші країни, які починали нам давати таке важке озброєння, - це Велика Британія та Франція. І ми на сьогодні застосовуємо ці засоби ураження, якщо говорити про Чорне море, і бачимо перфектні результати, які ми маємо в цьому напрямку», - зазначив секретар РНБО.

Читайте також: Шольц пояснив небажання надати Taurus Україні: Можуть досягти цілі десь у Москві

Він наголосив, що Швеція, яка свого часу постачала і продовжує постачати нам певні засоби ураження, вже отримує замовлення на мільярди доларів на своє озброєння, тому що воно показало себе безпосередньо на лінії фронту, в бойових умовах.

«Якщо ж Шольц хоче завалити свою промисловість, залишити бізнес Німеччини без замовлення, то він далі може робити вигляд, що ми когось будемо атакувати. Ми захищаємо свою землю і звільняємо тільки її, в нас немає зазіхань на землю Росії, і ми до них не приходили. Ми на сьогодні захищаємо й Шольца, Німеччину, Європу від російської навали», - заявив Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що цьогоріч Україна має спроможність виробляти дрони-камікадзе не меншу, ніж у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-