У лютому українці придбали на тисячу більше вживаних легковиків, ніж у січні - Укравтопром

У лютому українці придбали на тисячу більше вживаних легковиків, ніж у січні - Укравтопром

Укрінформ
У минулому місяці в Україні було зареєстровано 17,8 тис. вживаних легкових автомобілів, ввезених із-за кордону. У січні цей показник дорівнював 16,7 тис.

Про це повідомила в Телеграмі Асоціація автовиробників України (Укравтопром), передає Укрінформ.

«Упродовж минулого місяця український автопарк поповнили більше 17,8 тис. вживаних легковиків, що були ввезені з-за кордону. У порівнянні з лютим 2023 року реєстрації таких авто збільшились на третину», - йдеться в повідомленні.

Всього з початку року свою першу реєстрацію в Україні пройшли 34,5 тис. вживаних легкових автомобілів, ввезених з-за кордону, що на 38% більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Найбільша частка в цьому сегменті авторинку у лютому належала бензиновим авто – 48%. Частка дизельних становила 27%, електромобілів – 16%, авто з ГБО – 5%, гібридів – 4%.

Лідером реєстрацій серед ввезеного секонд-хенду став Volkswagen Golf - 963 од.

Читайте також: Світове автовиробництво торік зросло на 10% - Укравтопром

Крім того, до п’ятірки уподобань українців у лютому потрапили Renault Megane - 806 од., Skoda Octavia - 688 од., Volkswagen Passat - 572 од., Volkswagen Tiguan - 451 од.

Середній вік вживаних машин, що у лютому перейшли на українські номери, становить 9,4 року.

Як повідомлялося, у січні українці зареєстрували майже 16,7 тис. завезених із-за кордону вживаних легкових автомобілів, на 45% більше, ніж роком раніше.

Фото: Укравтопром / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-