Енергоблоки українських АЕС перевели на знижене навантаження через профіцит електроенергії

Енергоблоки українських АЕС перевели на знижене навантаження через профіцит електроенергії

Укрінформ
Кілька енергоблоків атомних електростанцій працюють на зниженій потужності через профіцит електроенергії, який спостерігається в енергосистемі України вже другий тиждень поспіль.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України, передає Укрінформ.

"Станом на 7 березня українські АЕС генерують 6950 МВт, що є найбільшим обсягом серед усіх генерацій. Атомні електростанції працюють стабільно та надійно", - йдеться у повідомленні.

АТ «НАЕК «Енергоатом» готує енергоблоки АЕС до планових ремонтів. Хоча ремонтну кампанію в атомній галузі планувалося розпочати з 13 березня, проте поточна ситуація дозволяє її на 5 діб раніше, з 8 березня.

"Це дасть змогу швидше підготувати атомні енергоблоки до ОЗП 2024/25, оптимізувати графіки ремонтних і профілактичних робіт, включно з перезавантаженням палива", - наголосили у профільному міністерстві.

Максимальна оптимізація графіка ремонтів забезпечить українцям стабільне електропостачання і влітку, і протягом наступного опалювального сезону, додали в Міненерго.

Читайте також: Потенціал українського експорту електроенергії до Європи вимірюється в мільярдах гривень - Кудрицький

Як повідомлялося, станом на 7 березня дефіциту електроенергії в енергосистемі України не спостерігається. В аварійний ремонт короткостроково виводились 3 блоки ТЕС, після усунення зауважень 2 енергоблоки повернуто до роботи, один – переведено в резерв. Також через технічні проблеми в аварійний ремонт виведено гідрогенератор на одній з ГЕС. У резерві - 7 блоків ТЕС та ТЕЦ, які будуть задіяні до роботи у разі потреби.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-