Міжнародні резерви України на початок березня становили майже $37,1 мільярда

Міжнародні резерви України на початок березня становили майже $37,1 мільярда

Укрінформ
Міжнародні резерви України станом на 1 березня 2024 року становили 37,05 млрд дол. США, таким чином у лютому вони скоротилися на 3,8%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Станом на 1 березня 2024 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 37 052,0 млн дол. США. У лютому вони знизилися на 3,8%. Така динаміка зумовлена валютними інтервенціями НБУ для збереження курсової стійкості та борговими виплатами країни в іноземній валюті, які частково були компенсовані надходженнями від міжнародних партнерів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що динаміку резервів у лютому визначала низка чинників. По-перше, на динаміку резервів впливали операції Національного банку на валютному ринку України. Національний банк відповідно до балансових даних продав на валютному ринку 1 540,6 млн дол. США та викупив до резервів 31,9 млн дол. США. Отже, чистий продаж валюти НБУ в лютому становив 1 508,7 млн дол. США, зменшившись в 1,4 раза порівняно з січнем.

По-друге, надходження на користь уряду та виплати за обслуговування й погашення державного боргу. На валютні рахунки уряду в Національному банку надійшло 1 336,2 млн дол. США. За обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті виплачено 1 129,5 млн дол. США. Крім того, Україна сплатила Міжнародному валютному фонду 379,0 млн дол. США.

Читайте також: НБУ оприлюднив перелік системно важливих банків

На динаміку резервів у лютому також впливала переоцінка фінансових інструментів (унаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют). У лютому завдяки переоцінці вартість фінансових інструментів збільшилася на 199,5 млн дол. США.

Як повідомлялось, міжнародні резерви України станом на 1 січня 2024 року становили 40,5 млрд дол. США, таким чином за 2023 рік вони зросли на 42%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-