Нафта дорожчає після зниження цін напередодні

Нафта дорожчає після зниження цін напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у середу, 6 березня, після зниження напередодні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Травневі ф'ючерси на Brent здорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,2 (0,24%), до $82,24 за барель. У вівторок Brent здешевшала на $0,76 (0,9%), до $82,04 за барель.

Квітневі ф'ючерси на WTI подорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $0,2 (0,26%), до $78,35 за барель. За минулу сесію контракт здешевшав на $0,59 (0,8%) – до $78,15 за барель.

Ринок продовжує оцінювати заяви влади Китаю, які встановили на 2024 рік мету за темпами зростання економіки країни в 5%. Торік мета була на тому ж рівні, фактично ж економіка зросла на 5,2%, заявив прем'єр Держради КНР Лі Цян під час щорічної сесії Всекитайських зборів народних представників у вівторок.

«Схоже, нафтовий ринок розчарований новинами про китайські цілі зростання, але насправді картина вельми і вельми позитивна. Ми очікуємо, що попит у США й решті світу перевершить очікування», – сказав MarketWatch старший ринковий аналітик Price Futures Group Філ Флінн.

Читайте також: Болгарія припинила імпорт нафти з Росії

За прогнозами експерта, попит на нафту буде рекордним. Більше того, у другому півріччі на ринку очікується дефіцит, зазначає він, вказуючи на беквордацію (коли пізніші контракти торгуються з дисконтом до найближчих – ред.).

Нагадаємо, 5 березня ціни на нафту еталонних марок продовжували помірно опускатися, оскільки ринок сприйняв оголошене продовження добровільних обмежень на видобуток країн ОПЕК+ як сигнал слабкості світового нафтового ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-