Нафта помірно дорожчає після зниження цін напередодні

Нафта помірно дорожчає після зниження цін напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок продовжують помірно опускатися вранці у вівторок, 5 березня, після зниження на день раніше, оскільки ринок сприйняв оголошене продовження добровільних обмежень на видобуток країн ОПЕК+ як сигнал слабкості світового нафтового ринку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ціна травневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці у вівторок становить $82,63 за барель, що на $0,17 (0,21%) нижче за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ціна на ці контракти знизилася на $0,75 (0,9%), до $82,80 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зранку 5 березня знизилися на $0,29 (0,37%) і становили $78,45 за барель. За підсумками минулої сесії контракт здешевшав на $1,23 (1,5%) – до $78,74 за барель.

Низка країн ОПЕК+ за підсумками колективних перемовин оголосила про продовження додаткових добровільних скорочень нафтовидобутку. Обмеження, які набули чинності з 1 січня й становлять близько 2 млн б/д, діятимуть до кінця червня.

«Продовження обмежень на видобуток в ОПЕК+, швидше за все, наголошує на певній слабкості прогнозів для світового попиту з боку групи», – сказав голова відділу досліджень у Global X Рохан Редді.

Читайте також: Болгарія припинила імпорт нафти з Росії

За його словами, тиск на ринок також чинить низка факторів, які ОПЕК+ не може контролювати, включаючи зростаючий видобуток у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-