З другого півріччя буде розширено кешбек на агротехніку вітчизняного виробництва - Свириденко

З другого півріччя буде розширено кешбек на агротехніку вітчизняного виробництва - Свириденко

Укрінформ
Вже у другому півріччі буде розширена програма компенсацій на купівлю с/г техніки та інші види української техніки.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповіла перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

"У підприємців завжди багато питань, тим паче – під час війни, але мені здається, що частину відповідей вони отримали й на нашому заході (26 лютого відбувся форум «Зроблено в Україні» - ред.), де прозвучали питання – де взяти фінансування для започаткування власної справи, де взяти фінансування для переробки, чи буде продовжена програма «Доступні кредити 5-7-9%» та чи буде програма «Кешбек для сільгосптехніки»? Ми анонсували про те, що 1 мільярд гривень уже закладено в бюджеті, й у другій половині року ми плануємо розширити цей кешбек на інші види сільгосптехніки", - сказала Свириденко.

Читайте також: Уряд має затвердити в березні план для Ukraine Facility - Свириденко

За її словами, уряд планує розширити товари, які підпадають під закон про локалізацію, де вже у нас як у державних закупівельників буде обов'язок дивитися на українську складову при закупівлі, наприклад, тих же машини для розмінування або іншої складної техніки.

"Тому мені здається, що нині дуже був відкритий і чесний діалог, дуже багато чого попереду треба буде зробити, і це стосується прийняття закону про БЕБ і прийняття інших змін до кримінального кодексу, тому що насправді у нас зараз тільки початок діалогу, і він буде продовжений. Це велика національна політика про «Купуй українське», про «Зроблено в Україні». І вона точно не обмежується одним заходом", - підкреслила Свириденко.

Читайте також: Зеленський закликає створити «моральний договір» між державою і бізнесом

Як повідомлялось, Президент України Володимир Зеленський доручив уряду розробити практичні кроки підтримки українських підприємств, серед яких - розробка програми українського кешбеку «Купуй українське». 26 січня Президент підписав указ про створення Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні". Вона має стати майданчиком для забезпечення ефективного діалогу та об'єднання зусиль влади й бізнесу, стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування українського продукту, покращення інвестиційного клімату, створення економічних умов для відновлення, модернізації й зростання економіки України, а також для заохочення повернення громадян України з-за кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-