Уряд має затвердити в березні план для Ukraine Facility - Свириденко

Уряд має затвердити в березні план для Ukraine Facility - Свириденко

Укрінформ
Уряд у березні має затвердити план для Ukraine Facility, далі він буде переданий на розгляд Європейській комісії. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

“Затвердження програми Ukraine Facility дозволить посилити нашу макроекономічну стабільність та наблизити Україну до членства в Європейському Союзі. Регламент містить остаточні умови програми, зокрема щодо Плану для Ukraine Facility, який у березні буде затверджено в уряді та передано на розгляд Європейській комісії”, - зазначила перший віцепрем'єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

Так, Ukraine Facility має три ключові складові. Перша - пряма підтримка державного бюджету - 38,27 млрд євро, з яких 33 млрд євро у формі кредитів та 5,27 млрд євро у формі грантів. Друга складова - спеціальний інвестиційний інструмент для покриття ризиків у пріоритетних секторах - 6,97 млрд євро. Третя складова - технічна підтримка у здійсненні реформ, а також покриття відсотків за кредитами, включно з отриманими раніше - 4,76 млрд євро.

Окрім того, програма передбачає механізм перехідного фінансування, який дозволить Україні отримати підтримку для держбюджету ще до моменту повноцінного запуску Ukraine Facility.

Наразі уряд спільно з європейськими партнерами працює над укладенням відповідного меморандуму, підписання якого очікується у березні.

Читайте також: Україна розраховує на участь Бельгії у проєктах з відбудови - Шмигаль

Основою для надання бюджетної підтримки за програмою є План для Ukraine Facility, який передбачає здійснення структурних реформ в державному секторі, проведення низки економічних реформ, спрямованих на розвиток бізнес-клімату та підприємництва, а також кроки для розвитку пріоритетних секторів, що можуть забезпечити швидке економічне зростання.

Після врахування у Плані фінальних вимог документ буде затверджено урядом та передано на розгляд Європейській комісії. Остаточне затвердження Плану з боку ЄС очікується у квітні, що дозволить Ukraine Facility повноцінно працювати.

Як повідомлялось, план для Ukraine Facility – це технічний документ, необхідний для реалізації програми фінансової підтримки України від Європейського Союзу. План не є загальною стратегією відновлення, він охопить лише частину передбачених на наступні роки змін у державі з фокусом на макроекономічне зростання.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-