Податок і дивіденди: Ощадбанк перерахував до бюджету ₴5,4 мільярда

Податок і дивіденди: Ощадбанк перерахував до бюджету ₴5,4 мільярда

Укрінформ
Ощадбанк перерахував до державної скарбниці 5,4 млрд грн, з яких - 4,7 млрд грн податку на прибуток та 0,7 млрд грн дивідендів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба банку.

"Рекордну суму податку на прибуток, а саме 4,7 млрд грн, перерахував Ощадбанк до державного бюджету. Окрім цього здійснене авансове перерахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за прогнозними результатами діяльності у минулому році, у розмірі 0,7 млрд грн. Ця сума орієнтовно становить 50% від суми дивідендів, які мають бути сплачені державі банком за 2023 рік", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Шість компаній спрямують до бюджету у лютому 50% дивідендів - рішення уряду

Як визначено чинним законодавством, сума податку становить 50% від прибутку банку до оподаткування. Окрім збільшення ставки податку на прибуток банків рекордна сума платежів до бюджету спричинена успішною діяльністю банку протягом 2023 року. При цьому головний результат роботи Ощадбанку – операційний прибуток – становив 12 млрд грн, що більш ніж в півтора рази перевищує відповідний показник минулого року.

«Команда Ощадбанку добре усвідомлює те, що державний бюджет під час повномасштабної війни потребує наших податків та дивідендів як ніколи до цього. Саме тому в роботі ми значною мірою сфокусувались на пошуку доходів та розумному управлінні витратами. Минулий рік став рекордним для Ощаду за багатьма показниками, проте ми не збираємось зупинятись на досягнутому», – зауважив голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

Читайте також: Уряд привів статут Ощадбанку у відповідність до законодавства

Як повідомлялось, ухвалений у минулому році закон про додаткове тимчасове оподаткування банків сприятиме залученню додаткових 24 млрд грн за результатами 2023 року до бюджету 2024 року. Це додатковий податок, який накладається на надприбутки банків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-