Рада ЄС схвалила виділення Україні €50 мільярдів - Мінфін

Рада ЄС схвалила виділення Україні €50 мільярдів - Мінфін

Укрінформ
Сьогодні Рада Європейського Союзу схвалила започаткування Інструменту Ukraine Facility загальним обсягом 50 млрд євро на 2024 - 2027 роки. 

Про це повідомляє Міністерство фінансів України, передає Укрінформ.

«Ukraine Facility – це унікальний інструмент з підтримки економічного розвитку та відновлення України  на її шляху вступу до ЄС. В рамках інструменту надаватиметься безпрецедентна передбачувана підтримка на основі спільно узгоджених планів і пріоритетів урядом України та Європейською комісією», - йдеться в повідомленні.

У рамках Інструменту, протягом 2024-2027 років Україна отримає близько 39 млрд євро прямого бюджетного фінансування, з яких понад 5 млрд - гранти. 

«Вдячний партнерам з ЄС за надважливе рішення щодо підтримки України. Завдяки подальшій активній роботі уряду України та представників Європейської комісії в рамках програми, Україна впевнено наближатиметься до свого європейського майбутнього», – зазначив міністр фінансів України  Сергій Марченко. 

Читайте також: ЄС уже надав Україні близько €26 мільярдів прямої бюджетної підтримки

Як зазначається, також у рамках Інструменту діє механізм перехідного фінансування (Bridge financing), що після підписання відповідних міжнародних договорів відкриє шлях до отримання необхідного фінансування у коротший термін до початку дії Facility.

Підписання кредитної угоди та меморандуму очікується на початку березня, додали в Мінфіні.

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого Європарламент підтримав створення Українського фонду обсягом 50 мільярдів євро в бюджеті Євросоюзу на наступні чотири роки, а також ухвалив пропозиції Ради ЄС з цього приводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-