Україна отримала грант від Японії та Норвегії на $760 мільйонів

Україна отримала грант від Японії та Норвегії на $760 мільйонів

Укрінформ
Україна отримала 760 млн доларів США гранту від Японії та Норвегії через проєкт Світового банку PEACE; кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків держбюджету, не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"До загального фонду держбюджету України надійшло 760 млн доларів США на безповоротній основі, як другий грант Шостого додаткового фінансування в рамках проєкту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine)", - йдеться в повідомленні.

Обсяг додаткового фінансування складається з грантів урядів Японії та Норвегії (465 млн дол. та 295 млн дол. відповідно).

Читайте також: Україна розпочала переговори щодо безпекової угоди з Норвегією

Кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків держбюджету, не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема на пенсійні виплати, виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та оплату праці педагогів.

“З початку повномасштабного вторгнення Уряди Японії та Норвегії неодноразово демонстрували Україні свою непохитну підтримку та солідарність. Допомога міжнародних партнерів є критично важливою для фінансування соціальної сфери України під час війни”, – сказав міністр фінансів України Сергій Марченко.

"Україна отримала 760 млн доларів гранту від Японії та Норвегії. Кошти надійшли через механізм Світового банку PEACE in Ukraine. Вони будуть спрямовані на покриття першочергових видатків держбюджету", - зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, Україна цього року розраховує на відчутну фінансову підтримку з боку Японії.

"З цього питання провели чимало переговорів у Токіо та отримали вагомі результати. Дякуємо партнерам за беззаперечну підтримку", - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Японія передає Україні техніку для експлуатації меліоративних систем

Як повідомлялось, у 2024 році Україна отримала вже близько 1,2 млрд дол. США зовнішньої фінансової допомоги від донорів через проєкти Світового банку. З них майже 75% - гранти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-