Ціни на нафту стабілізувалися

Ціни на нафту стабілізувалися

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок слабко змінюються у вівторок, 27 лютого, завершивши у плюсі торги на день раніше.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ціна квітневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $82,48 за барель, що на 5 центів нижче за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ціна на ці контракти зросла на $0,91 (1,1%), до $82,53 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися на 2 центи і становили $77,56 за барель. За підсумками минулої сесії контракт здорожчав на $1,09 (1,4%) - до $77,58 за барель.

«Світовий ринок нафти зіткнувся зі значною невизначеністю у плані балансу попиту і пропозиції, - зазначив керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес. - Ця невизначеність стала однією з причин, чому нафта торгується у відносно вузькому діапазоні».

Читайте також: Нафтогаз розробляє два проєкти ВЕС на півдні України

Як очікується, зростання глобального попиту на нафту цього року буде досить помірним через слабке зростання світової економіки і збільшення продажів електромобілів у Китаї, зазначив експерт. Тим часом підвищення пропозиції цього року також уповільниться порівняно з минулим, вважає Міжнародне енергетичне агентство (МЕА).

Іннес вважає, що ціни на нафту коливатимуться навколо поточних рівнів до кінця року, але зазначив наявність знижувальних ризиків, зокрема пов'язаних із темпами зростання глобального ВВП й обсягами видобутку сланцевої нафти в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-