Бізнес і уряд підписали заяву про поглиблення співпраці

Бізнес і уряд підписали заяву про поглиблення співпраці

Укрінформ
Уряд та представники українського бізнесу підписали заяву про поглиблення співпраці для покращення бізнес-клімату в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Перед обличчям екзистенційної загрози для існування української державності побудова ефективної взаємодії між бізнесом і владою — питання національної безпеки України. Ефективна взаємодія потребує побудови нового формату діалогу для розв'язання нагальних питань й для напрацювання нового суспільного договору між підприємцями та державою, зокрема у спільній протидії й запобіганні незаконному тиску на підприємців, прозорому оподаткуванні та чесній сплаті податків, впровадженні механізмів розвитку українських виробників», - йдеться у спільній заяві.

Сторони задекларували наміри спільно працювати над створенням в Україні сприятливих умов для ведення бізнесу, а також відзначили необхідність сплати податків підприємцями.

У заяві йдеться про те, що держава зі свого боку зобов’язується: створювати умови для унеможливлення неправомірного тиску силовиків на бізнес, зменшувати адміністративне навантаження та підвищувати прозорість системи оподаткування, підвищувати прозорість роботи митниці, формувати сприятливий бізнес-клімат тощо.

Представники бізнесу декларують наступні зобов'язання: сплачувати податки у передбаченому законодавством обсязі, офіційно працевлаштовувати працівників та офіційно виплачувати повну заробітну плату, не співпрацювати із Росією, інвестувати у виробництво та розвиток бізнесу в Україні та забезпечувати гідне повернення ветеранів у робоче середовище.

Читайте також: При купівлі українських товарів у бюджет повертається до 40% у вигляді податків - Мінекономіки

Робота над розробкою рішень здійснюватиметься на базі Ради з підтримки підприємництва, а також на платформі «Зроблено в Україні» та майданчиках українських бізнес-об’єднань.

Як повідомлялось, Президент України Володимир Зеленський оголосив про старт нової економічної платформи «Зроблено в Україні», яка стане майданчиком для постійного прямого діалогу держави та підприємців.

Фото: www.me.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-