Федоров: Понад 95% дронів із запланованого на рік мільйона виготовлять українські компанії

Федоров: Понад 95% дронів із запланованого на рік мільйона виготовлять українські компанії

Укрінформ
Завдяки дерегуляції в Україні з’явився ринок безпілотників, куди зайшли сотні приватних компаній. І саме приватний бізнес цього року виготовить понад 95% із запланованих 1 млн дронів.

На цьому під час форуму "Зроблено в Україні" наголосив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«План з виготовлення у 2024 році мільйона дронів, який озвучив Президент, буде виконаний. Завдяки, в першу чергу, українським підприємцям-виробникам безпілотників. Майже 95% цих безпілотників, а то й більше, зберуть саме вони. Торік ми спростили процедуру для виробників дронів, цього року ми зробимо те саме для виробників наземних роботизованих платформ, а також для виробників засобів РЕБ», - зазначив Федоров.

Він повідомив, що дерегуляція сприяла появі в Україні ринку БпЛА, виробництво яких у середньому зросло на кінець 2023 року в 120 разів. Зокрема, у сегменті багаторазових коптерів зафіксовано зростання у 30 разів, виробництво розвідувальних коптерів типу Mavic – у 70 разів, FPV-дронів – у 200 разів.

«У нас торік було законтрактовано державою понад 300 тис. одиниць різних дронів. Якщо у 2022 році держава купувала тільки 7 видів безпілотників, то на кінець минулого року до експлуатації вже було допущено 67 одиниць», - розповів Федоров.

Читайте також: В Україні зараз випускають дрони близько 200 компаній - Шмигаль

Як повідомлялося, Україна масштабувала виробництво дронів у сто разів завдяки ефективному законодавчому регулюванню – вже ухвалено 20 законів та підзаконних актів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-