Литовські фермери не блокуватимуть українське зерно

Литовські фермери не блокуватимуть українське зерно

Укрінформ
Голова Литовської асоціації виробників зерна Аушріс Маціяускас заявив, що литовські фермери не збираються приєднуватися до польського протесту щодо блокування постачань українського збіжжя.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє литовський мовник LRT.

«Литовські фермери не блокували, не блокують і не збираються блокувати українське зерно… Ми бачимо проблему, але ми розуміємо ситуацію - лідери українських фермерів приїжджали минулої осені, ми мали з ними круглий стіл, ми обговорювали, як це (врегулювання ситуації - ред.) зробити, звичайно, треба контролювати, треба робити облік, треба робити все це, чого також не робить литовський уряд, але ми не збираємося блокувати, як це роблять поляки», - запевнив Маціяускас.

Читайте також: Латвія вимагає заборонити експорт російського зерна в ЄС та замінити його українським

За його словами, більшою проблемою для литовських фермерів є російське зерно.

Як повідомляв Укрінформ, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту фермерів на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу. За цей час сталося п'ять випадків висипання українських агрокультур з вантажних вагонів на колії чи з вантажівок на дорогах.

Читайте також: Польські перевізники можуть відновити протести на кордоні з 1 березня - ЗМІ

Президент Володимир Зеленський заявив, що уряд України підготував пропозиції, як вирішити проблему на кордоні з Польщею, і передав їх Європейській комісії та польським колегам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-