Міністри сільського господарства ЄС обговорять протести фермерів

Міністри сільського господарства ЄС обговорять протести фермерів

Укрінформ
Міністри сільського господарства Європейського Союзу у понеділок обговорюють у Брюсселі ситуації в сільськогосподарській галузі та протестів фермерів.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Зазначається, що міністри планують обмінятись ідеями "щодо швидкого та структурного реагування на кризу в аграрному секторі".

Вони також обговорять пропозиції Єврокомісії щодо подальшого полегшення навантаження на фермерів та скорочення їхніх адміністративних витрат, надання більшої підтримки малим фермерським господарствам та про організацію спільного ринку сільськогосподарської продукції.

Читайте також: Єврокомісія прагне збалансувати імпорт та експорт у межах єдиного ринку - фон дер Ляєн

Як повідомлялося, фермерські протести тривають у багатьох країнах ЄС уже кілька тижнів. Вони протестують проти екологічних норм, скорочення субсидій та бюрократії. 26 лютого вони також запланували демонстрації у Європейському кварталі Брюсселя.

Як повідомляв Укрінформ, польські фермери, які блокують дороги поблизу пунктів пропуску з Україною, планують продовжити протест ще на місяць – до квітня. Вони також не виключають, що почнуть блокувати пасажирський рух між Україною і Польщею, зокрема автобусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-