Туск не виключив посилення контролю за українськими продуктами на кордоні

Туск не виключив посилення контролю за українськими продуктами на кордоні

Укрінформ
У найближчі дні Польща може ухвалити рішення про посилення контролю за українськими товарами на кордоні.

Про це під час пресконференції у Варшаві повідомив глава польського уряду Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

Польський прем’єр підкреслив, що перебуває у постійному контакті з українськими колегами.

“І я не приховую, що якщо буде потрібно, то найближчими днями ми також ухвалимо подальші рішення щодо ефективного контролю на нашому кордоні, що стосується продукції, яка надходить до ЄС та Польщі”,- заявив Туск.

За його словами, польські фермери, які протестують на кордоні, не мають антиукраїнських поглядів. Він зауважив, часом трапляються провокатори, з якими польська влада дасть собі раду.

Польський прем’єр підкреслив, що Варшава зробить все можливе, щоб мобілізувати світ для військової допомоги Україні. Водночас він зауважив, що ЄС має захищати європейський ринок.

Читайте також: Україна надіслала Польщі офіційну ноту через «транзитний» ріпак, висипаний на кордоні

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент України Володимир Зеленський доручив уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні з Польщею, щоб вирішити питання блокування.

На кордоні України та Польщі протестувальники, польські фермери, продовжують обмежувати рух вантажним транспортним засобам автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Дорогуськ - Ягодин», «Гребенне - Рава-Руська», «Медика - Шегині», «Зосін -Устилуг», «Долгобичув - Угринів» та «Корчова - Краківець». У пункті пропуску «Ягодин - Дорогуськ» польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускають навіть небезпечні, гуманітарні вантажі та ті, що швидко псуються.

Фото: Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-