Нафта дешевшає на тлі можливого відкладення ФРС зниження процентної ставки

Нафта дешевшає на тлі можливого відкладення ФРС зниження процентної ставки

Укрінформ
Ціни на нафту впали після того, як офіційний представник ФРС США заявив, що зниження процентної ставки слід відкласти щонайменше на два місяці, але ознаки здорового попиту й занепокоєння щодо постачань можуть підвищити ціни найближчими днями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ф'ючерси на нафту марки Brent знизилися на 38 центів, або 0,5%, до $83,29 за барель о 05:24 за Гринвічем, тоді як ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate зменшилися на 40 центів, або 0,5%, до $78,21.

Керівники Федеральної резервної системи (ФРС) США повинні відкласти зниження процентної ставки принаймні ще на кілька місяців, щоб побачити, чи недавнє зростання інфляції свідчить про зупинку прогресу в напрямку цінової стабільності, чи це просто перешкода на шляху, заявив у четвер голова ФРС Крістофер Воллер.

Вищі процентні ставки для більш тривалого уповільнення економічного зростання, що може стримати попит на нафту в найбільшому споживачі нафти в світі. Але деякі аналітики кажуть, що попит залишається в основному здоровим, зокрема в США.

Аналітики ANZ Research заявили, що минулого тижня запаси сирої нафти в США зростали меншими, ніж очікувалося, темпами, тоді як нафтопереробні заводи (НПЗ) припинили низку падінь і можуть зрости найближчими тижнями.

Високочастотні індикатори попиту JPMorgan показують зростання попиту на нафту на 1,7 млн ​​барелів за місяць до 21 лютого, повідомили його аналітики.

«Це можна порівняти зі збільшенням на 1,6 млн барелів на день (б/д), яке спостерігалося протягом попереднього тижня, ймовірно, завдяки підвищенню попиту на подорожі в Китаї і Європі», — сказали аналітики.

Після коментарів Уоллера індекси нафти скоротили свій приріст у четвер.

З липня минулого року центральний банк США зберіг свою облікову ставку в діапазоні 5,25%-5,5%, і протоколи його наради минулого місяця показують, що більшість керівників центральних банків були стурбовані надто швидкими кроками для послаблення політики.

Читайте також: Західні нафтові компанії отримали рекордні прибутки за час вторгнення РФ в Україну - Global Witness

Уоллер також відкинув ідею про те, що ФРС ризикує ввести економіку в рецесію, якщо чекатиме зниження ставок надто довго, заявивши, що ФРС може дозволити собі «почекати ще трохи».

Ф'ючерси на нафту в четвер були вищими через бойові дії у Червоному морі та напади хуситів поблизу Ємену.

Військовий кабінет прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху схвалив направлення делегації на перемовини про перемир'я, які відбуваються у Парижі в п'ятницю, оскільки на Близькому Сході зростає тиск, повідомляють ізраїльські ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-