Торік українські авіакомпанії перевезли понад 422 тисячі пасажирів - Державіаслужба

Торік українські авіакомпанії перевезли понад 422 тисячі пасажирів - Державіаслужба

Укрінформ
Українські авіакомпанії у 2023 році перевезли 422,1 тисячі пасажирів поза межами України - це на 56,9% менше порівняно із 2022 роком.

Про це повідомив голова Державної авіаційної служби Олександр Більчук під час публічного звіту про результати роботи відомства в Укрінформі.

"Незважаючи на повномасштабне вторгнення і закриття повітряного простору над Україною цивільна авіація продовжує працювати. Наші авіакомпанії працюють за межами України. У 2023 році було перевезено 422,1 тис. пасажирів", - сказав Більчук.

Порівняно із 2022 роком, коли було перевезено 980 тис. пасажирів, це на 56,9% менше. Крім того, торік українські авіакомпанії перевезли 42,7 тис. тонн вантажів - це на 33,4% менше порівняно із 2022 роком.

Станом на сьогодні українська цивільна авіація має 152 повітряних судна, які експлуатуються по всьому світу. У Державіаслужбі зареєстровано 23 комерційних оператора.

"Ми маємо зберегти той висококваліфікований авіаційний персонал, який був підготовлений в Україні", - наголосив Більчук.

Він зазначив, що більшість навчальних закладів, які займаються підготовкою фахівців в авіагалузі, відновили роботу, частково - за межами України.

Читайте також: В ОП заявили, що Україна активно працює над відновленням авіасполучення

Як повідомлялося, Європейська організація з безпеки аеронавігації (EUROCONTROL) продовжила на 2024 рік діяльність Європейського фонду добровільної аеронавігаційної солідарності для України.

EUROCONTROL прогнозує, що обмеження на польоти цивільної авіації у повітряному просторі України, РФ та Білорусі можуть зберегтися до 2029 року. Як запевняють в Украерорусі, український повітряний простір буде відкрито відразу після завершення воєнних дій та перемоги України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-