Пасажирські та вантажні поїзди у Польщу курсують без ускладнень - Укрзалізниця

Пасажирські та вантажні поїзди у Польщу курсують без ускладнень - Укрзалізниця

Укрінформ
В Укрзалізниці запевняють, що всі пасажирські та вантажні поїзди між Україною та Польщею курсують без ускладнень.

Про це пресслужба УЗ повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Залізничне сполучення з Республікою Польща здійснюється в штатному режимі. Пасажирські та вантажні поїзди наразі курсують без ускладнень», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в компанії уважно стежать за ситуацією на кордоні з Польщею та взаємодіють з прикордонникам, посольством України в Польщі, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури і Міністерством закордонних справ.

Читайте також: Блокування автобуса на кордоні: Кубраков провів термінові перемовини з главою Бюро нацбезпеки Польщі

«Укрзалізниця наголошує на неприпустимості блокування руху залізничного транспорту. Вважаємо подібні дії протестувальників обурливими, зважаючи на історію партнерських та економічних відносин між нашими країнами. Крім того, такі дії негативно впливають на забезпечення обороноздатності України та кордонів ЄС від російського агресора», - підкреслюють в УЗ.

Як повідомлялося, 18 лютого польські протестувальники заблокували рух пасажирського поїзда №119 Київ — Хелм. У поїзді перебувають 260 пасажирів, абсолютна більшість — жінки та діти. Багато пасажирів мали подальші пересадки та перельоти. Після втручання польської поліції та залізничників поїзд було розблоковано, він продовжив рух.

Фото: dailylviv.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-