Бельгія надала 10 гуманітарних вантажів українській енергетиці

Бельгія надала 10 гуманітарних вантажів українській енергетиці

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення Бельгія відправила 10 вантажів гуманітарної допомоги українському енергетичному сектору.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України за підсумками зустрічі міністрів енергетики України та Бельгії Германа Галущенка і Тінне Ван дер Стратена.

"Герман Галущенко подякував Бельгії за підтримку українського енергетичного сектору, а саме 10 гуманітарних вантажів енергетичного обладнання загальною вагою 14,7 тонни, а також рішення зробити внесок до Фонду підтримки енергетики України у розмірі 2,5 млн євро", - йдеться у повідомленні.

Фото: mev.gov.ua

Зазначається, що Галущенко та Стратен обговорили питання постачання газу та децентралізації виробництва електроенергії в Україні. Очільник Міненерго наголосив, що децентралізація генерації є одним із пріоритетних напрямків в енергетичній політиці для забезпечення потреб споживачів в умовах воєнного часу.

Читайте також: Енергетики вже відновили 2 гігавати потужностей, пошкоджених минулої зими - Галущенко

Галущенко також підкреслив, що українські газові сховища пройшли сертифікацію за європейськими правилами і готові запропонувати європейським партнерам близько 15 млрд кубометрів своїх потужностей для зберігання природного газу.

Як повідомлялося, міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив із міністром довкілля та енергетичної безпеки Італії Гільберто Фратіном співпрацю у сфері ядерної та радіаційної безпеки.

Перше Фото: omr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-