Прикордонники не отримували даних від польської сторони про повне блокування пунктів пропуску - ДПСУ

Прикордонники не отримували даних від польської сторони про повне блокування пунктів пропуску - ДПСУ

Укрінформ
У Держприкордонслужбу не надходила інформація від польських прикордонників щодо повного блокування кордону з Україною.

Про це сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

«У відкритих джерелах ми бачили, що фермери анонсували повну блокаду кордону з Україною десь з 20 числа. Такої офіційної інформації на рівні прикордонного представницького апарату від польських колег ми поки не маємо, але виключати цього не можна», - зауважив Демченко.

Речник додав, що на інших напрямках кордону рух відбувається і прикордонники не мають інформацію від колег по той бік кордону, що будуть заплановані акції з блокування. "Звісно що через дії, які відбуваються на території Польщі за останні дні поступово бачимо часткове збільшення черги на території Словаччини та Угорщини", - сказав Демченко.

Читайте також: Протест польських фермерів: прикордонники кажуть про ймовірні проблеми з перевезенням гумвантажів

Станом на ранок навпроти пункту пропуску «Ужгород» в черзі перебувають близько 450 вантажівок і 230 навпроти пункту пропуску "Тиса".

Як повідомляв Укрінформ, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункти пропуску "Дорогуськ–Ягодин" та "Гребенне–Рава-Руська".

Вранці 12 лютого польські фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску "Зосин–Устилуг" та "Долгобичув–Угринів", і знову заблокували "Шегині".

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-