Нацбанк пропонує змінити правила інкасації та перевезення валютних цінностей

Нацбанк пропонує змінити правила інкасації та перевезення валютних цінностей

Укрінформ
Національний банк України пропонує для громадського обговорення зміни щодо організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Нацбанку.

Необхідність змін зумовлена набранням чинності окремих норм Закону України “Про Національний банк України” із 1 січня 2024 року. 

Передбачається, зокрема, врегулювати деякі питання, пов’язані із запровадженням використання гуртової тари для перевезення готівки (на палетах з коробками для банкнот, монет); уточнити вимоги до порядку зберігання цінностей, які інкасатори можуть зберігати в сейфі нічного зберігання цінностей.

Також заплановано встановити вимоги до облаштування панцерованого оперативного автотранспорту банків, здатного забезпечити перевезення гуртових партій готівки (на палетах), а також до заповнення супровідного касового ордера до сумки з цінностями, якщо в ній немає валюти.

Читайте також: Глава Нацбанку розповів про зустріч із представниками МВФ

Для локацій банків, на яких здійснюється оброблення готівки на обладнанні для автоматизованого оброблення готівки, буде встановлено вимоги щодо наявності боксу інкасації. 

Такі норми містить проєкт постанови правління Національного банку України. Зауваження та пропозиції до проєкту приймають до 26 лютого 2024 року.

Як повідомлялось, Національний банк України пропонує для громадського обговорення оновлення порядку організації касової роботи та захисту приміщень фінансових установ.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-