Суд повернув державі землі оборони вздовж кордону з Румунією на понад ₴800 мільйонів

Суд повернув державі землі оборони вздовж кордону з Румунією на понад ₴800 мільйонів

Укрінформ
Суд у Закарпатській області повернув у власність держави понад 50 гектарів земель оборони вздовж українсько-румунського кордону вартістю понад 803 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

“Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу генерального прокурора у судовому порядку домоглися скасування держреєстрації та повернення державі земель оборони вартістю понад 803 млн грн”, - ідеться у повідомленні.

Прокурори довели, що ділянка площею понад 50 га незаконно вибула з державної в комунальну власність зі зміною цільового призначення для ведення фермерського господарства. Вона розташована в межах прикордонної смуги українсько-румунського кордону.

Ці землі перебувають у постійному користуванні 27-го прикордонного загону імені героїв Карпатської Січі Західного регіонального управління Державної прикордонної служби для здійснення контролю за додержанням безпеки прикордонного режиму країни.

Читайте також: Ексчиновниці, яка роздала 70 земельних ділянок аеропорту «Ужгород», оголосили підозру

Господарський суд Закарпатської області задовольнив позовну заяву Офісу генпрокурора.

Після набрання судовим рішенням законної сили вживатимуться заходи для його реального виконання.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Верховний суд поновив права Міністерства оборони на незаконно вилучену з державного володіння землю загальною площею 874 кв. м на узбережжі Чорного моря в Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-