БЕБ попереджає про нові фейкові розсилки від його імені

БЕБ попереджає про нові фейкові розсилки від його імені

Укрінформ
Фахівці Бюро економічної безпеки України зафіксували випадки розсилки невстановленими особами електронних листів зі сторонніх email-адрес, начебто від імені БЕБ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба відомства.

«Листи отримують як суб’єкти господарювання, так і органи державної влади та місцевого самоврядування. В них міститься запит від справжнього працівника Бюро стосовно надання фінансової інформації та застереження щодо блокування рахунків компанії. ️На псевдобланку зазначаються також дані співробітників з контактами», - йдеться у повідомленні.

Водночас, як заявили у БЕБ, згадувані листи містять посилання, заархівовані файли та додатки, що під час запуску завантажують на комп’ютер користувача шкідливе програмне забезпечення для збору конфіденційних даних.

Читайте також: Українців попередили про фейкові е-листи щодо передачі Росії частини територій

«У разі отримання таких електронних листів, просимо не переходити за посиланнями та не завантажувати файли, аби убезпечити власні пристрої від шкідливих програм, що можуть використовуватися російськими спецслужбами для збору інформації», - зазначили у відомстві.

У випадку отримання таких листів БЕБ радить звертатися до органів Національної поліції та Служби безпеки України.

Всі співробітники БЕБ користуються поштою виключно з доменом @esbu.gov.ua. Всі листи підписують із застосуванням кваліфікованого електронного підпису, пояснили в пресслужбі.

Також для листування фахівці Бюро можуть використовувати систему електронного документообігу з обов’язковим накладенням кваліфікованого електронного підпису уповноважених осіб.

Як повідомлялось, Бюро економічної безпеки не здійснює блокування фінансових рахунків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-