Нафта дорожчає на тлі перспектив попиту на паливо

Нафта дорожчає на тлі перспектив попиту на паливо

Укрінформ
Ціни на нафту повільно зростають, трейдери оцінюють перспективи глобального попиту на паливо і ризики перебоїв постачання з Близького Сходу.

Як передає Укрінформ, про це повідоляє enkorr.

У вівторок, 13 лютого, квітневі ф'ючерси на Brent подорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,08 (0,1%), до $82,08 за барель. У понеділок Brent здешевшала на 19 центів, до $82 за барель.

Березневі ф'ючерси на WTI піднялися в ціні на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX на $0,12 (0,16%), до $77,04 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на 8 центів - до $76,92 за барель.

Очікування, що Федеральна резервна система (ФРС) буде довше, ніж прогнозувалося раніше, утримувати ключову процентну ставку на високому рівні, чинять тиск на прогнози попиту і виступають як негативний чинник для нафтових котирувань, сказав MarketWatch редактор Sevens Report Research Тайлер Річі.

Оприлюднені у понеділок дані Федрезерву вказали, що інфляційні очікування споживачів у США на найближчі три роки знизилися до 2,4%, що стало позитивним сигналом для ринку, додав Річі.

Читайте також: Боррель закликав США зменшити поставки зброї для Ізраїлю

Крім того, міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіан минулими вихідними заявив, що «розвиток подій у секторі Газа рухається до дипломатичного рішення», що дало інвесторам нову надію на спад напруженості на Близькому Сході.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні зранку ціни на нафту знижувалися після зростання більш як на 6% за підсумками минулого тижня.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-