Фонд держмайна оголосив аукціон з продажу виробника протезів

Фонд держмайна оголосив аукціон з продажу виробника протезів

Укрінформ
Фонд державного майна України проведе 29 лютого аукціон з продажу Київського експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Про це повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За інформацією Коваля, підприємство зараз здійснює господарську діяльність, проте збиткове та потребує залучення інвестицій.

До реалізації пропонується єдиний майновий комплекс ДП «Київське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство», який включає медичні та виробничі корпуси у Києві, а також протезно-ортопедичні цехи у Чернігові та Черкасах.

Головною вимогою управителя є збереження профілю діяльності підприємства протягом щонайменше 10 років. Переможець аукціону не має права звільняти працівників протягом шести місяців після переходу права власності.

Читайте також: Щонайменше три індійські компанії зацікавлені в купівлі українських підприємств - ФДМУ

Аукціон запланований на 29 лютого. Стартова ціна об’єкту - 31,3 млн грн. Крім того, за умовами аукціону, новий власник сплатить заборгованість підприємства у розмірі 34,4 млн грн.

«Протезні підприємства мають стратегічне значення, особливо під час війни, коли зростає потреба у збільшенні обсягів виробництва та впровадженні нових технологій. Державні підприємства цієї галузі часто не витримують конкуренції з приватними компаніями. Відтак, незважаючи на наявність потужностей та кваліфікованих кадрів, стають нерентабельними. Саме тому для розвитку їм потрібен стратегічний інвестор», - зауважив голова ФДМУ.

Він підкреслив, що інтерес до підприємства виявили закордонні інвестори, які працюють у цій сфері.

Як повідомлялося, зараз в Україні працюють 103 підприємства, які забезпечують допоміжними засобами реабілітації та надають послуги з ремонту за рахунок коштів державного бюджету.

Фото: Київське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-