Група Нафтогаз планує нарощувати закупівлі у вітчизняного бізнесу

Група Нафтогаз планує нарощувати закупівлі у вітчизняного бізнесу

Укрінформ
Торік близько двох третин публічних закупівель компаніями Групи Нафтогаз були здійснені у вітчизняного виробника; загальний обсяг закупівель сягнув 55 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства економіки за результатами зустрічі з представниками підприємств НАК «Нафтогаз Україна» та українськими постачальниками Групи Нафтогаз.

"Як ішлося під час зустрічі, минулого року близько двох третин публічних закупівель компаніями групи «Нафтогаз» були здійснені саме у вітчизняного виробника. Усього минулого року компанії групи закупили товарів, робіт та послуг загальною очікуваною вартістю 55,04 млрд грн", - ідеться у повідомленні.

Фото: Мінекономіки

На 2024 рік компанії Групи планують збільшити ці обсяги та запрошують вітчизняних виробників брати участь у закупівлях.

Зустріч стала вже другою з ініційованих Мінекономіки відкритих дискусій, до яких долучаються великі держзамовники та вітчизняні виробники, що беруть участь в публічних закупівлях. Раніше відбулася зустріч за участі першого віцепрем’єр-міністра України – міністра економіки Юлії Свириденко, АТ «Укрзалізниця» та постачальників компанії.

Ключовою темою обох заходів стала підтримка національного виробника та закупівель державними компаніями продукції саме українського виробництва.

Міністерство економіки підтримало озвучену виробниками пропозицію українських виробників внести до розрахунку KPI керівників держпідприємств показники закупівель цими підприємствами вітчизняних товарів, наголосила під час зустрічі заступник міністра Надія Бігун.

Читайте також: У Нафтогазі обговорили розширення співпраці з Францією

Також під час розмови були порушені інші актуальні для виробників питання. Зокрема, щодо бронювання працівників; пролонгації дії договорів, не виконаних не з вини постачальника; значних штрафних санкцій, які накладаються держзамовником на постачальника в разі ненадання документів, затримки з виконанням контракту.

Як повідомлялось, 27 січня 2024 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні». Метою роботи платформи визначено забезпечення діалогу влади та бізнесу, стимулювання ділової активності українських виробників, створення умов для відновлення, модернізації і зростання економіки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-